Lokacija – THE LOOP HOTEL

Naše susjedstvo

Odaberite odredište:

Odredišta

Zagreb

Da je Zagreb glavni i najveći grad Hrvatske ste vjerojatno znali. Međutim, jeste li znali da Zagreb ima prvi spomenik u svijetu posvećen psu, da je Zagrebačka Mladost najtrofejniji sportski klub na svijetu, da Zagreb leži na 16 meridijanu i da je najveća metropola u svijetu koja ima skijalište udaljeno svega 20 minuta od centra grada?

Zagrebačkih 1 000 000 stanovnika čini gotovo 1/4 ukupnog stanovništva Hrvatske a u glavnom gradu žive mnogi doseljenici, u zagrebačkom slengu često zvani dotepenci. Zagrebački sleng ili popularno zvana šatra jedan je od najneobičnijih slengova u svijetu nastao izvrtanjem slogova riječi te je često predmet proučavanja svjetskih filologa.

Stari je Zagreb bio poznat po svojim legendama. Prepredale su se priče o događajima koji su se zbivali unutar gradskih zidina, ali i izvan njih. Mnoge ( istinite ) su se legende zbile na obroncima Medvednice (Zagrebačke gore), a neke od njih se pamte i dan danas. Većinu od njih je, u svojim knjigama , opisala spisateljica Marija Jurić Zagorka, prva žena novinar u Hrvatskoj i pionir-ka borbe za ženska prava.

Main Square

Trg Bana Jelačića, gradsko središte, do sredine 19. st. obična poljana koja je imala ulogu tržnice i stočnog sajma, danas glavno sastajalište prilikom izlazaka i druženja. Tamo je naš glavni meeting point „pod satom“ koji uz skulpturu Bana Jelačića dominira gradskim trgom.

 • Autom – 5,5km, 10 min
 • Tramvajem – 20 min
 • Pješice – 3km, 30 min

Katedrala

Utemeljena u 11. stoljeću, nosi ime Katedrala Marijina Uznesenja no poznatija je kao Katedrala Sv. Stjepana po zoru na istoimene katedrale u Beču i Budimpešti, bivšim prijestolnicama Austrougarske monarhije. Prekrasno zdanje koje budi ponos i neizostavni detalj svake vizure Zagreba.

 • Autom – 5,5km, 10 min
 • Tramvajem – 20 min
 • Pješice – 3km, 30 min

Shopping – Clubbing – Coffee Area

Dio grada u centru Zagreba poznat kao zagrebačka špica, mjesto gdje je bitno vidjeti i biti viđen, najpoznatiji urbani modni defile u jugoistočnoj Europi. Samo sjednite na neku od mnogobrojnih terasa i uživajte u kazalištu zagrebačkog života. Tamo možete obaviti kupnju u modnim trgovinama ili provesti večer u najpoznatijim restoranima/barovima/klubovima.

 • Autom – 5,5km, 10 min
 • Tramvajem – 20 min
 • Pješice – 3km, 30 min

Business Area – Radnička Street

Nekad periferija grada u kojoj su se razvijala industrijska postrojenja i spremišta, danas žila kucavica poslovnog Zagreba, mjesto poslovnih susreta i sjedište velikih stranih i domaćih tvrtki.

 • Autom – 2.8km, 5 min
 • Tramvajem – 10 min
 • Pješice – 1,5km, 10 min

Zračna luka

Zagrebačka zračna luka Pleso je obzirom na promet i ono što Zagreb postaje postala pretijesna, pa se gradi novi veliki moderni putnički terminal s dodatnim sadržajima. Time će se putnički promet udvostručiti a Zagreb će biti povezan s dvostruko više destinacija.

 • Autom – 14km, 20 min
 • Shuttle/Tramvajem – 35 min

Željeznički kolodvor

Prekrasno zdanje, jedna od stanica legendranog Orient express-a. Izgrađen krajem 19. stoljeća u neoklasicističkom stilu kao ponos ugarskih željeznica. Zaštićen kao kulturno dobro predstavlja najveći željeznički kolodvor u regiji, sjecište željezničkih puteva jugoistočne Europe.

 • Autom – 4km, 7 min
 • Tramvajem – 13 min

Autobusni kolodvor

Utemeljen na današnjem mjestu 1961., najveći je i najmoderniji autobusni kolodvor u ovom dijelu Europe. S 44 perona povezuje Zagreb sa svim dijelovima Hrvatske i velikim brojem eurpskih središta.

 • Tramvajem – 5 min
 • Pješice – 1,7km, 10 min

Sljeme

Pluća Zagreba, omiljeno izletište svih nas, s mnogim planinarskim i biciklističkim stazama te skijalištem na kojem se održava svjetski skijaški kup. Predstavlja idealnu oazu za sve ljubitelje prirode i sportova na otvorenom, samo 20 min udaljenom od gradskog središta.

 • Autom – 10km, 20 min (planinarska staza), 21km vrh
 • Tramvajem/Autobusom – 45 min

Park Maksimir

Park Maksimir jedinstveni je objekt parkovnog graditeljstva, prvi javni park u jugoistočnoj Europi i među prvima u svijetu.

 • Autom – 4km, 10 min
 • Tramvajem – 25 min

Maksimir Stadium

Dom hrvatskog nogometnog prvaka GNK Dinamo, najveći stadion u Hrvatskoj na kojem utakmice igra i nacionalna reprezentacija

 • Autom – 4km, 10 min
 • Tramvajem – 25 min

Kako do nas?

Autom

car

Iz pravca istoka Slavonskom avenijom, isključite se desnim trakom na petlju (Hotel The Loop vidljiv s lijeve strane) u pravcu Aerodrom/Sisak, na sljedećem semaforu svrstajte se u lijevu traku te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje, odmah lijevo Avenijom Marina Držića do kraja te nastavite Kamovom ulicom do Župančićeve. The Loop hotel se nalazi s vaše lijeve strane.

Iz pravca zapada Slavonskom avenijom, isključite se prije petlje na Aveniju Mrina Držića do kraja, na sljedećem semaforu svrstajte se u lijevu traku te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje, odmah lijevo Avenijom Marina Držića do kraja te nastavite Kamovom ulicom do Župančićeve. The Loop hotel se nalazi s vaše lijeve strane.

Od aerodroma Pleso – pređite rijeku Savu preko Mosta mladosti, na prvom križanju (semaforu) skrenite desno u na sljedećem semaforu svrstajte se u lijevu traku te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje te odmah lijevo Avenijom Marina Držića do kraja te nastavite Kamovom ulicom do Župančićeve. The Loop hotel se nalazi s vaše lijeve strane

Taxi

taxi

Avionom

airplane

Od zračne luke Pleso shuttle-om (autobusom) Croatia Airlines do autobusnog kolodvora, tramvajem br. 6 (tramvajska stanica pred kolodvorskom zgradom), smjer Sopot, izađite na drugoj stanici, prođite pothodnikom na istočnu stranu Avenije Marina Držića te nastavite hodati ispod petlje (autoput) još 200ak metara te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje. Hotel The Loop nalazi se pred vama.

Vlakom

train

Od željezničkog kolodvora tramvajem br. 6 (tramvajska stanica pred kolodvorskom zgradom), smjer Sopot izađite na petoj stanici, prođite pothodnikom na istočnu stranu Avenije Marina Držića te nastavite hodati ispod petlje (autoput) još 200ak metara te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje. Hotel The Loop nalazi se pred vama.

Autobusom

bus

Tramvajem br. 6 (tramvajska stanica pred kolodvorskom zgradom), smjer Sopot, izađite na drugoj stanici, prođite pothodnikom na istočnu stranu Avenije Marina Držića te nastavite hodati ispod petlje (autoput) još 200ak metara te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje. Hotel The Loop nalazi se pred vama.

GPS N 45°47’42.756″, E 16°0’8.0604″