The Loop Hotel Lokacija – THE LOOP HOTEL

Naše susjedstvo

Odredišta

Zagreb

Da je Zagreb glavni i najveći grad Hrvatske ste vjerojatno znali. Međutim, jeste li znali da Zagreb ima prvi spomenik u svijetu posvećen psu, da je Zagrebačka Mladost najtrofejniji sportski klub na svijetu, da Zagreb leži na 16 meridijanu i da je najveća metropola u svijetu koja ima skijalište udaljeno svega 20 minuta od centra grada?

Zagrebačkih 1 000 000 stanovnika čini gotovo 1/4 ukupnog stanovništva Hrvatske a u glavnom gradu žive mnogi doseljenici, u zagrebačkom slengu često zvani dotepenci. Zagrebački sleng ili popularno zvana šatra jedan je od najneobičnijih slengova u svijetu nastao izvrtanjem slogova riječi te je često predmet proučavanja svjetskih filologa.

Stari je Zagreb bio poznat po svojim legendama. Prepredale su se priče o događajima koji su se zbivali unutar gradskih zidina, ali i izvan njih. Mnoge ( istinite ) su se legende zbile na obroncima Medvednice (Zagrebačke gore), a neke od njih se pamte i dan danas. Većinu od njih je, u svojim knjigama , opisala spisateljica Marija Jurić Zagorka, prva žena novinar u Hrvatskoj i pionir-ka borbe za ženska prava.

Kako do nas?

Iz pravca istoka Slavonskom avenijom, isključite se desnim trakom na petlju (Hotel The Loop vidljiv s lijeve strane) u pravcu Aerodrom/Sisak, na sljedećem semaforu svrstajte se u lijevu traku te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje, odmah lijevo Avenijom Marina Držića do kraja te nastavite Kamovom ulicom do Župančićeve. The Loop hotel se nalazi s vaše lijeve strane.

Iz pravca zapada Slavonskom avenijom, isključite se prije petlje na Aveniju Mrina Držića do kraja, na sljedećem semaforu svrstajte se u lijevu traku te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje, odmah lijevo Avenijom Marina Držića do kraja te nastavite Kamovom ulicom do Župančićeve. The Loop hotel se nalazi s vaše lijeve strane.

Od aerodroma Pleso – pređite rijeku Savu preko Mosta mladosti, na prvom križanju (semaforu) skrenite desno u na sljedećem semaforu svrstajte se u lijevu traku te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje te odmah lijevo Avenijom Marina Držića do kraja te nastavite Kamovom ulicom do Župančićeve. The Loop hotel se nalazi s vaše lijeve strane
Od zračne luke Pleso shuttle-om (autobusom) Croatia Airlines do autobusnog kolodvora, tramvajem br. 6 (tramvajska stanica pred kolodvorskom zgradom), smjer Sopot, izađite na drugoj stanici, prođite pothodnikom na istočnu stranu Avenije Marina Držića te nastavite hodati ispod petlje (autoput) još 200ak metara te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje. Hotel The Loop nalazi se pred vama.
Od željezničkog kolodvora tramvajem br. 6 (tramvajska stanica pred kolodvorskom zgradom), smjer Sopot izađite na petoj stanici, prođite pothodnikom na istočnu stranu Avenije Marina Držića te nastavite hodati ispod petlje (autoput) još 200ak metara te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje. Hotel The Loop nalazi se pred vama.
Tramvajem br. 6 (tramvajska stanica pred kolodvorskom zgradom), smjer Sopot, izađite na drugoj stanici, prođite pothodnikom na istočnu stranu Avenije Marina Držića te nastavite hodati ispod petlje (autoput) još 200ak metara te skrenite lijevo u Folnegovićevo naselje. Hotel The Loop nalazi se pred vama.
GPS N 45°47’42.756″, E 16°0’8.0604″